Nieuws

Heerlijke zelfgemaakte oliebollen van Geef energie voor Energy4all NIEUWLEUSEN

Ook dit jaar gaan we weer heerlijke zelf gemaakte oliebollen verkopen!

Mag ik even uw aandacht??

Wij verkopen dit jaar  voor het 5de jaar weer oliebollen voor het goede doel, dat is Stichting Energy4All zij komen op voor kinderen en ook volwassenen met een Energiestofwisseling ziekte. Deze ziekte betekent dat het kind en de volwassenen geen energie hebben om dingen te doen zoals de meeste mensen gewend zijn. Kinderen overlijden vaak voor hun 10de levensjaar! Door dat u oliebollen koopt helpt U mee aan de ontwikkeling van een medicijn dat er bijna is.

De oliebollen kosten per 10 stuks 8 euro en zijn te verkrijgen met rozijnen en naturel.

Bestel ze snel deze heerlijke oliebollen natuurlijk gaat de GEHELE opbrengst naar #Forza4Willem !!

U kunt ze bestellen via: info@het-hobbyrijk.nl

Helpt U mee om het medicijn mogelijk te maken ?

Wij zien uw bestelling graag tegemoet.

Met vriendelijke groet team Geef energie voor Energy4All

Met en zonder rozijnen.

10 oliebollen voor maar €8,00

De oliebollen kunnen op 31 december worden opgehaald in Nieuwleusen

Prins Bernhardlaan 20

‐-----------------------------------------------------------------------

vorig jaar was een groot succes en daar gaan wij nu ook weer voor!

Hoe meer oliebollen we verkopen hoe meer opbrengst voor energy4all

Wil je oliebollen bestellen. Stuur ons dan een berichtje. Met daar in de volgende gegevens.

Naam

Adres

Telefoonnummer

Aantal met rozijnen

Aantal zonder rozijnen.

Na het grote succes van afgelopen winter, hebben we deze Zomer een nieuwe serie bier van de lokale bierbrouwer.
De Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij heeft opnieuw voor Stichting Energy4All twee verschillende biertjes uit hun recepten boekje gepakt met ingrediënten uit de streek van de Gemeente Dalfsen. Dit keer is er gekozen voor: een Blond Biertje en een Trippel biertje.
Net als de vorige keer is dit bier is met zorg gebrouwen door de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij in Dalfsen, Zij werken met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, zij bieden een veilige en sociale werkplek aan deze mensen. de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij is zelf ook een stichting met een ruime keuze aan verschillende speciaalbieren. Hoe mooi is dat?
De setjes van 4 flesjes kosten € 12.50
 

Over de biertjes.
Energy4all -Trippelbier

Mooi koperkleurig bier dat na het inschenken een mooie witte schuimkraag laat zien. Dit stevige bier met Belgische roots heeft een mooie moutige geur die doet denken aan een mandarijnachtige fruitigheid. In de smaak komt de fruitigheid ook mooi naar voren en blijft de hop mooi op de achtergrond. In de mond voelt het bier vooral plakkend aan samen met een aangename koolzuur prikkeling. In de nasmaak veranderen de moutige- en fruitige tonen mooi naar een licht bitter afdronk. Mooi bier bij een stevige kaas of een ovengerecht.

 

Energy4all-Blondbier.

Na inschenken een mooi koperkleurig bier die een mooie witte schuimkraag laat zien. In de geur komt vooral de mout mooi naar voren vergezeld van een lichte snoepjesgeur. De smaak is moutig en zoetig, waarbij de zoetigheid, lichte bitterheid en in de verte een zuurtje voor een mooie balans zorgen. In het mondgevoel valt vooral stevige hoeveelheid koolzuur op en zorgt de mout voor een licht plakkend gevoel. De nasmaak verandert mooi van zoetig, naar zurig en (hop) bitterig.
Aangenaam bier waarvoor een passende gelegenheid makkelijk te vinden is.

Nieuw voor Energy4all- Forza4willem! Samen met Kayn en Dini haak ik dieren op bestelling! Geef aan wat je leuk vind en wij maken het! We zijn net gestart er is nog niet zo veel in voorraad. Maar dat gaat veranderen. Prijzen in overleg!

Dit jaar verkopen we voor het eerst Energy4all bier. Dit bier is met zorg gebrouwen door de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij in Dalfsen, Zij werken met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, zij bieden een veilige en sociale werkplek aan deze mensen. de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij is zelf ook een stichting met een ruime keuze aan verschillende speciaalbieren. Hoe mooi is dat?

De Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij heeft voor Stichting Energy4All een biertje uit hun recepten boekje gepakt met ingrediënten uit de streek van de Gemeente Dalfsen, Het Energy4All-biertje is een Volle blond.
dit zwaar blond bier kan niet in een hokje worden gestopt. De een vindt het een Lentebock de ander vindt het meer een zwaar blond. Wel is menig drinker er over uit dat het een wel erg lekker bier is.

Ingrediënten

Water, palemout, aromamout, caramouten, tarwemout, bruine kandijsuiker, hop, gist.

De prijs voor dit biertje is €2.95 per flesje, maar als u er 4 koopt krijgt u ze voor maar €10,-

Overloon/Nieuwleusen.
Onlangs kregen we weer een berichtje van Familie Hofmans uit Overloon, dat zij weer een grote lading kroonkurken/wacinelichtjes en deksels hadden staan.
Afgelopen weekend zijn we van Geef Energie Voor Energy4all de vracht wezen halen.... Het was super veel, zoveel dat we gelijk weer een vracht weg kunnen brengen! Over twee weken gaan we de machtige bergen bedwingen in Italië en de opbrengst van deze vracht brengt ons weer een stukje dichterbij ons doel!

Samen voor het medicijn!

TEAM Forza4Willem STELT ZICH VOOR!
Team Forza4Willem heeft in 2014 voor het eerst mee gedaan aan het Forza4Energy4All
Pim Dollekamp heeft de Stevio, Mortirolo en Gavia al meerdere keren bedwongen op de fiets. Geweldig dat hij er weer bij is.
Alex en Tineke Duizer, hebben zich aangesloten bij het team Forza4Willem, omdat zij geraakt zijn door de verhalen. “Het meeste wat ons raakte was dat het voor ons allemaal zo makkelijk is je hebt de energie om leuke dingen te doen. Voor Willem en de andere kinderen is dit niet zo. Geen energie om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen of naar school toe gaan. Wij vinden dat dit voor elk kind mogelijk zou moeten zijn en daarom geven zij hun energie om sponsors te vinden en op andere manieren geld op te halen om dat broodnodige medicijn er te laten komen”.
Tineke zal gaan wandelen en Alex gaat op de fiets.
Hans en Els de Rijk gaan mee als supporter. Voor Energy4all zetten zij zich in door oud ijzer in te zamelen en organiseren vele andere acties. Zij zullen de deelnemers weer naar de top schreeuwen!
Aleyna en Anja, collega’s bij de trein en vriendinnen, zijn woonachtig in Duitsland in het mooie Beieren. Zij houden beiden van natuur, wandelen, foto’s maken en kunnen bijna om alles lachen. “Dus in actie komen voor Willem en zijn lotgenootjes met Forza4Energy4All is dan eigenlijk een heel logisch gevolg. Iets doen wat we leuk en fijn vinden combineren met iets wat broodnodig is om deze verschrikkelijke ziekte uit de wereld te krijgen!”
Kayn, is 16 jaar en loopt mee met de Forza4energy4all omdat ook hij het belangrijk vindt dat iedereen een kans krijgt op een vrijwel gezond leven. En als hij daaraan kan bijdragen op een manier als dit, dan doet hij dat natuurlijk met alle liefde!
Jaco heeft Ferdinand Dijkstra door Landbouwmachine merk CLAAS leren kennen en daardoor in contact gekomen met zijn zoon Willem die deze vreselijke energiestofwisselingsziekte heeft. “Ik haal overal oud-ijzer op en zorg dat het gesloopt kan worden om geld op te halen voor de stichting.”
De slogan van Team Forza4Willen is: Geef energie voor Energy4All we weten zeker dat dit wel goed komt met deze kanjers!
https://actie.energy4all.nl/team/geef-energie-voor-energy4all-voor-forza4willem
webshop MaxTotaal.nl.
Is een van onze sponsors van oudijzer. Producten die beschadigd of defect zijn gaan terug naar Maxtotaal. Na een controle komen ze bij ons terecht om gedemonteerd te worden. Maxtotaal is een bedrijf wat spullen verkoopt voor hobby-matrialen en electronica-producten voor in en rond het huis. 
waarna wij ze naar Hoeben metalen brengen voor de recycling.
mede mogelijk door: Bennie Zomerdijk
Bedankt voor jou tijd om het te brengen!
Samen voor een medicijn voor deze mens onterende ziekte!

www.geefenergievoorenergy4all.nl.

Iedereen Heel hartelijk Dank!
We hebben met de actie's weer enorm bedrag opgehaald voor Forza4Willem. Een berdrag van ruim 700 euro ! Daar zijn we onzetend blij mee, maar we gaan door naar de volgende Actie voor Forza4Willem de Olibollen actie.
Stichting Energy4All
Forza4Energy4All
Forza4Willem

Stichting Energy4All heeft deze week € 90.000,- gedoneerd aan Khondrion voor de fase 2b studie van het medicijnonderzoek. Het is een mooie en belangrijke donatie voor de fase 2b studie van het medicijnonderzoek.
In 2019 heeft Stichting Energy4All ruim € 370.000,- bijgedragen.
Samen sterk op weg naar het medicijn.
Lees hier het persbericht van Stichting Energy4All -Stop energiestofwisselingsziekten
 

Dit is onze Donatie pagina voor Forza4energy4All 2020 (klik hier)
Op deze pagina staan alle teamleden die mee doen aan Forza4Energy4All met een persoonlijke tekst. U kan aan het heleteam doneren of aan een persoon zelf.

 

In Nederland zijn metabole ziekten, ook bekend al stofwisselingsziekten, één van de belangrijkste doodsoorzaken bij kinderen tot vijftien jaar. Het is essentieel deze ziekten zo snel mogelijk op te sporen en, indien mogelijk, te behandelen. Daarmee kunnen we letterlijk levens redden!

Dr. Clara van Karnebeek (kinderarts en geneticus, Amsterdam UMC) en dr. Martijn Brouwers (internist, Maastricht UMC) zijn gespecialiseerd in metabole ziekten. “Alleen met zorg op maat kunnen schadelijke effecten van deze ziekten voorkomen of verminderd worden”, stelt Van Karnebeek. “Probleem is dat er meer dan duizend verschillende metabole ziekten zijn en dat de ziekten vaak in verschillende varianten voorkomen. Het zijn zeldzame ziekten waarvan de diagnose vaak maar moeilijk kan worden gesteld.”

 

"Een metabole ziekte heb je vanaf je geboorte, maar het komt voor dat klachten zich pas openbaren als je volwassen bent"
dr. Martijn Brouwers (internist Maastricht UMC)'''

“Een metabole ziekte is een erfelijke ziekte en wordt veroorzaakt door fouten in het DNA”, legt Brouwers uit. “Door die fouten worden stoffen niet goed afgebroken. Hierdoor hopen schadelijke stoffen zich op of worden niet goed verwerkt, waardoor juist een tekort ontstaat aan belangrijke bouwstoffen. Dat kan, soms al heel snel en soms pas na verloop van jaren, leiden tot onherstelbare schade aan bijvoorbeeld de hersenen, het zenuwstelsel, de ogen, de nieren, het hart of de lever.”

“Vijftien metabole ziekten die goed behandelbaar zijn, worden op dit moment via de hielprik opgespoord”, vertelt Van Karnebeek. “De meest bekende is fenylketonurie (PKU). De komende jaren worden nog twaalf andere metabole ziekten aan de hielprik toegevoegd. Daarmee zijn wij al heel blij, maar het liefst zouden wij nog veel meer metabole ziekten al in een heel vroeg stadium willen opsporen.” De technische mogelijkheden om meer metabole ziekten op te sporen zijn er al. “Voordat die kunnen worden toegevoegd aan de hielprik is het belangrijk dat wij ook voor die ziekten behandelingen kunnen bieden”, voegt Van Karnebeek toe. “Een van de voorwaarden voor toevoeging aan de hielprik is namelijk dat er een goede behandelmogelijkheid is.”

“Het komt nu nog vaak voor dat ziekten te laat worden herkend”, weet Brouwers. “Dat komt omdat ze zo weinig voorkomen. Een andere reden voor late diagnose is dat de ziekten soms niet worden herkend omdat men denkt dat ze alleen bij kinderen voorkomen. Dat is niet altijd zo. Ze worden doorgaans het snelst herkend bij kinderen omdat zich bij hen meestal de meest agressieve vorm van de ziekte presenteert. Er zijn echter mildere varianten van dezelfde ziekten die pas na verloop van soms tientallen jaren klachten en schade veroorzaken, bijvoorbeeld doordat ze worden getriggerd door extreme inspanning of een extreem dieet. Daarnaast zijn er metabole ziekten die zich heel typisch pas op volwassen leeftijd voor het eerst manifesteren.”

 

"Door een snelle diagnose én een goede behandeling kun je als arts levens redden"
dr. Clara van Karnebeek (kinderarts en geneticus, Amsterdam UMC)'''

“Om de kennis van deze ziekten te bundelen, hebben zes academische metabole centra én de overkoepelende patiëntenvereniging VKS zich verenigd tot ‘United for Metabolic Diseases (UMD; www.umd.nl)”, vertelt Van Karnebeek. “Wij kunnen specialisten en huisartsen toegang geven tot meer kennis, betere diagnostiek toepassen en nieuwe behandelingen ontwikkelen. Zo hopen wij de zorg voor de inmiddels meer dan duizend patiënten met deze ziekten te verbeteren en uiteindelijk alle ziekten in de hielprik te krijgen of in ieder geval in een vroeg stadium op te sporen.”

“Omdat symptomen vaak vaag zijn en kunnen horen bij tal van andere ziekten is het ‘niet pluis gevoel’ van groot belang”, vult Brouwers aan. “Als je als huisarts bij een volwassene denkt ‘dit is echt ongebruikelijk’, of je ziet een kind met onverklaarde epilepsie of ontwikkelingsachterstand, denk dan eens aan een metabole ziekte. Neem contact met ons op. Door alert te zijn, kun je levens redden.”

Bron + foto : https://www.planethealth.nl/zeldzame-ziekten/tijdige-diagnose-kan-levens-redden/

Team Forza4Willem doet dit jaar weer mee aan Forza4Energy4All. Ferdinand, Henk & Pim beklimmen de machtige bergern Gavia, Mortirolo & Stelvio op de fiets. Wat een uitdaging! Wij; Jaco, Hans & Els de Rijk, zijn er als supporters bij in Italië begin september.

 

Sponsor ons of help mee oud ijzer in te zamelen. Samen sterk voor het medicijn!

De Forza4Energy4All helden beklommen zaterdag 7 september: de Eita. Een nieuwe berg voor ons omdat de Stelvio deze dag nog was afgesloten. Iedereen heeft genoten van de prachtige uitzichten. Er zaten lekkere klimmetjes in, en bovenaan de berg werd iedereen als helden onthaald. Hier een videoverslag van de derde dag van Forza4Energy4All 2019. Gemaakt door Tijs van Leur en Jaap van Willigen. Forza4Energy4all is een evenement georganiseerd door Stichting Energy4All. Alle deelnemers zamelen geld in voor het medicijnonderzoek om energiestofwisselingsziekten te stoppen. www.forza4energy4all.nl

De Forza4Energy4All helden beklommen vandaag de Mortirolo. Een hele pittige klim met vele haarspeldbochten die door het weer nog eens extra heroisch werd. Hier een videoverslag van de tweede dag van Forza4Energy4All 2019.

Forza4Energy4All begon vandaag voor de fietsers vanuit Bormio naar de top van de Torri di Fraele, daarna weer via Bormio beklommen ze de Bormio 2000 net als de wandelaars en hardlopers. Een enorme uitdaging voor deze helden die allemaal de top hebben bereikt.

Hier een videoverslag van de eerste dag van Forza4Energy4All 2019.
Gemaakt door Tijs van Leur en Jaap van Willigen.

Forza4Energy4all is een evenement georganiseerd door Stichting Energy4All. Alle deelnemers zamelen geld in voor het medicijnonderzoek om energiestofwisselingsziekten te stoppen. www.forza4energy4all.nl

Voor iedereen die mee doet aan Forza4Energy4all 2019 is er dit bijzondere aanmoedigingsfilmpje!
Morgen gaat het gebeuren. Iedereen die er niet bij is denkt aan jullie, Toppers!
Veel geluk en kracht!
Sponsoren kan nog steeds! Klik hier!