Nieuwe Energy4all biertjes

Nieuwe Energy4all biertjes

Na het grote succes van afgelopen winter, hebben we deze Zomer een nieuwe serie bier van de lokale bierbrouwer.
De Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij heeft opnieuw voor Stichting Energy4All twee verschillende biertjes uit hun recepten boekje gepakt met ingrediënten uit de streek van de Gemeente Dalfsen. Dit keer is er gekozen voor: een Blond Biertje en een Trippel biertje.
Net als de vorige keer is dit bier is met zorg gebrouwen door de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij in Dalfsen, Zij werken met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, zij bieden een veilige en sociale werkplek aan deze mensen. de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij is zelf ook een stichting met een ruime keuze aan verschillende speciaalbieren. Hoe mooi is dat?
De setjes van 4 flesjes kosten € 12.50
 

Over de biertjes.
Energy4all -Trippelbier

Mooi koperkleurig bier dat na het inschenken een mooie witte schuimkraag laat zien. Dit stevige bier met Belgische roots heeft een mooie moutige geur die doet denken aan een mandarijnachtige fruitigheid. In de smaak komt de fruitigheid ook mooi naar voren en blijft de hop mooi op de achtergrond. In de mond voelt het bier vooral plakkend aan samen met een aangename koolzuur prikkeling. In de nasmaak veranderen de moutige- en fruitige tonen mooi naar een licht bitter afdronk. Mooi bier bij een stevige kaas of een ovengerecht.

 

Energy4all-Blondbier.

Na inschenken een mooi koperkleurig bier die een mooie witte schuimkraag laat zien. In de geur komt vooral de mout mooi naar voren vergezeld van een lichte snoepjesgeur. De smaak is moutig en zoetig, waarbij de zoetigheid, lichte bitterheid en in de verte een zuurtje voor een mooie balans zorgen. In het mondgevoel valt vooral stevige hoeveelheid koolzuur op en zorgt de mout voor een licht plakkend gevoel. De nasmaak verandert mooi van zoetig, naar zurig en (hop) bitterig.
Aangenaam bier waarvoor een passende gelegenheid makkelijk te vinden is.